Sadece 18 yaş ve üzeri genç ve yetişkinlere yönelik çevrim içi (online) psikoterapist olarak çalışıyorum. Bu bağlamda terapi görüşmelerini çevrim içi olarak planlıyor ve takip ediyorum.
Online terapi, internet üzerinden video konferans, telefon görüşmesi, e-posta veya mesajlaşma gibi yöntemlerle gerçekleştirilen psikoterapi hizmetidir. Bu yöntem, yüz yüze terapiye benzer bir şekilde sağlığınızı güçlendirmeyi, içsel dengenizi yeniden kurmayı ve yaşamınızda olumlu değişiklikler yapmanızı desteklemek için bir adım atabilmenizi amaçlar.
Çevrim içi psikoterapi yoğun çalışma temposunda zaman ve mekan sınırlılıklarını ortadan kaldırarak randevu saatlerinde ve ulaşımda daha esnek olmak istediğinizde, yaşadığınız şehirde uzman bir profesyonel olmadığında, kendi anadilinizin konuşulmadığı bir ülkede bulunup kendi kültür ve dilinize aşina olan bir profesyonelden yardım almak istediğinizde, kronik hastalığınız ya da fiziksel engeliniz varsa, pandemi gibi karantina ve sosyal mesafe gerektiren durumlarda, sosyalleşme, hijyen ya da hastalanma gibi konularda endişeleriniz varsa ve tayin gibi çeşitli sebeplerle şehir ya da ülke değiştirdiğiniz durumlarda psikoterapi sürecinin kesintisiz ilerlemesi için oldukça işlevseldir.
Her psikoterapi seansı yaklaşık 50 dakika sürmektedir. Seansların sıklığı, sizin ihtiyaçlarınıza ve tedavi planınıza bağlı olarak belirlenecektir. Genellikle haftada bir veya iki haftada bir seans önerilmektedir.
Psikoterapi seanslarında daha çok Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ve Şema Terapi varsayım ve yöntemlerini kullandığım, bireylerin ihtiyaçlarına yönelik planlanmış eklektik ve tamamlayıcı bir psikoterapi yaklaşımını benimsiyorum.
BDT, duygularımızı ve davranışlarımızı yönlendiren düşüncelerimizi değiştirmeye odaklanan bir terapi yaklaşımıdır. BDT'ye göre, düşüncelerimiz duygularımızı etkiler ve bu da davranışlarımızı şekillendirir. Terapist, kişinin düşüncelerini tanımasına, onları sorgulamasına ve gerektiğinde değiştirmesine yardımcı olur. Bu süreçte, yanlış veya zararlı düşünce kalıpları yerine daha sağlıklı ve gerçekçi olanlarını geliştirme hedeflenir. Bu sayede, kişi duygusal olarak daha iyi bir dengeye ve daha etkili bir şekilde başa çıkma becerisine ulaşabilir.
Şema Terapi, kişinin derin kökleri olan, tekrarlayan ve zararlı düşünce, duygu ve davranış kalıplarını anlamasına ve değiştirmesine odaklanan bir terapi yaklaşımıdır. Şema Terapide, çocukluktan gelen olumsuz deneyimlerin, temel ihtiyaçların karşılanmamasının ve aile dinamiklerinin bireyin yaşamında nasıl etkili olduğu incelenir. Terapist, bu zararlı şemaları ve bunların sonucunda ortaya çıkan savunma mekanizmalarını tanımlamak ve değiştirmek için kişiye destek sağlar. Ayrıca, sağlıklı alternatif psikolojik kalıpların geliştirilmesi ve güçlendirilmesi üzerinde de çalışılır. Bu şekilde, kişi geçmişin etkilerini anlayarak daha sağlıklı ilişkiler kurabilir ve daha memnun bir yaşam sürdürebilir.
Randevu oluşturmak için drmervetopcubulut@gmail.com adresine eposta gönderebilir ya da telefonla ulaşabilirsiniz.
Terapi sürecinde eposta ile iletişim kurmayı tercih etmemizin birkaç önemli nedeni vardır.
Öncelikle, güvenlik açısından epostalar şifreleme ile korunur, bu sayede özel bilgilerinizi güvenle iletebilirsiniz. Telefon görüşmeleri dinlenebilir ve mesajlar hacklenebilirken, eposta kullanarak bilgilerinize sadece sizin ve terapistinizin erişimi olur.
Epostalar, yazılı metin olarak kanıt niteliğindedir ve yasal bağlayıcılığı vardır. Bu durum, iletişimimizin resmi bir kaydını oluşturarak yanlış anlamaların önüne geçer. Güvenliğinizi artırmak için güçlü şifreler kullanmanızı ve iki aşamalı doğrulama ile hesabınızı korumanızı tavsiye ederiz. Bu, eposta hesabınızın güvenliğini sağlamanın en etkili yollarından biridir.
Eposta ile iletişim, terapi sürecinde daha kontrollü ve düzenli bir iletişim sağlar ve hem güvenli hem de yasal olarak sizi korur. Bu yöntemle iletişim kurmak, bilgilerinizi güvende tutmamızı sağlar.
Psikoterapi seansları, Türk Psikologlar Derneği Etik Yönetmeliği ve 22/05/2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmelik doğrultusunda, Klinik Psikolog'un görev ve sorumluluklarına uygun olarak yürütülmektedir.